Haarproducten en Styling

Ik gebruik in mijn werk haarproducten van het merk A.S.P Affinage System Professioneel. Ik wil in dit blog meer vertellen over het verschil tussen professionele haarproducten en die van de drogist, èn welke producten ik zelf gebruik en in mijn salon, ontdek mijn favorieten en uitleg, lees en zie haartips in mijn styling video.

Wat is nu het verschil tussen een professioneel haarproduct en een product van de drogist?

Dat zit hem in de ingrediënten, niet alleen bij Affinage maar in alle professionele haarproducten. Die ingrediënten zijn kostbaarder en daarom zijn deze producten ook duurder en uiteraard ook beter voor je haar en hoofdhuid. Drie belangrijke ingrediënten waar je op moet letten zijn sulfaten, minerale oliën en siliconen. Deze ingrediënten kun je beter vermijden.

Sulfaten:

Sulfaten verwijderen vetten en vuil en reinigen je haar en hoofdhuid. Je hebt agressieve sulfaten en milde sulfaten. Je herkent agressieve sulfaten vooral aan veel schuim tijdens het wassen van je haar. Deze shampoo is agressiever voor je hoofdhuid doordat elk stukje vuil, en natuurlijke talg van je hoofdhuid, wordt verwijderd. Het grootste nadeel schuilt in de verwijdering van de natuurlijke talg die je hoofdhuid aanmaakt. Deze houdt je haar juist gezond. Als het verdwijnt, vergroot je de kans op droog haar.

  • Met het gebruik van professionele shampoo kan het zijn dat deze minder schuimt. Ook dan wordt je haar wel schoon maar deze shampoo die je gebruikt heeft géén of een mildere sulfaat variant. Dit is veel aangenamer voor je haar en hoofdhuid. Natuurlijke talg wordt bijvoorbeeld minder snel geschrapt, zodat je haar gezond blijft.

mineralen olie

Minerale olie is ook een ingrediënt dat in heel veel producten voorkomt. Het is goedkoop en zorgt ervoor dat er voldoende vocht in je haar blijft. Dat lijkt voor droog kroes en krullend haar heel erg goed. Maar het nadeel van minerale olie is dat het een afgesloten laag legt om je haar waar niks meer uit of in kan. Het gevolg is dat je haar niet meer gevoed kan worden. Om de minerale olie uit je haar te krijgen, heb je een shampoo nodig met sulfaten, en die wil je nou net vermijden.

  • In professionele haarproducten zitten geen minerale oliën maar bijvoorbeeld karité & Argan oliën, vitamine A & E en natuurlijk UV filter.

siliconen

Siliconen brengen een laagje om je haar, waardoor je haar er beter en gezonder uitziet. Er zijn twee typen siliconen: water oplosbare en niet water oplosbare siliconen. Water oplosbare siliconen hebben vaak de voorkeur, omdat je ze er met water uit kunt wassen. Niet water oplosbare siliconen moeten met een sulfaten shampoo worden uitgewassen, wat weer resulteert in droog haar. Uiteindelijk leidt te veel gebruik van siliconen tot vet en zwaar haar. 

  • In professionele haarproducten zitten geen of water oplosbare siliconen.

Mijn Advies:

Een product moet bij je passen, je leefstyle en je portomonnee. Let op de bovenstaande ingrediënten. Niet iedereen heeft last van de goedkopere ingrediënten in een haarproduct. Heb je probleem haar of hoofdhuid, dan raad ik Affinage aan.

Mijn favorieten

Onlangs maakte ik een video van mijn eigen stylingritueel nadat ik mijn haar heb gewassen. Met een paar stylingtips. De gebruikte haarproducten zijn ook te koop in mijn salon. maak een shop afspraak bij Thuiskapster Groningen

Haarproducten & Styling video

Affinage Kitoko Arte

– 90 % plantaardige ingrediënten
– Geen parabenen, sulfaten of minerale waxen.
– Niet op dieren getest.

Prachtige resultaat in styling en verbetering van het haarkwaliteit.
– Therapeutische ingrediënten verbeteren de structuur inwendig.
– Lichtgewicht producten zonder build –up.
– Ultiem voor haar en hoofdhuid en zachte verleidelijke geuren.

Heb jij wel eens haarproducten gebruikt van affinage? lees hier meer

Bron: haarshop, ze, zelfkennis

Labels:, , , , , , ,

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
0