trouwen

Trouwen, Tips voor je bruidskapsel

Je gaat trouwen! Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Om je trouwdag soepel te laten verlopen en een onvergetelijke dag te beleven zijn er veel voorbereidingen nodig. Ik beperk mij tot het bruidskapsel. Lees hier een aantal tips.

Toen ik zelf  ging trouwen

Mijn eigen bruidskapsel heb ik zelf gedaan. Ik had destijds lang haar en dit heb ik niet zo vaak, dus lekker los had ik het meeste zin in. Ik had wel een kleur laten zetten een week eerder. Ook mijn make-up heb ik zelf gedaan maar ik heb niet meer gebruikt dan normaal namelijk een lipgloss en mascara. Klinkt misschien saai, maar ik vind, je moet ook een beetje dicht bij jezelf blijven. Er totaal anders uitzien omdat je gaat trouwen is ook niet nodig en vaak voel je er ook niet prettig bij. Dit is ook meteen mijn eerste tip!

Bruidskapsel uitzoeken

Een bruidskapsel voorbeeld uitzoeken. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden; Pinterest, google of een trouwblad. Zoek meerdere voorbeelden op van verschillende bruidskapsels die jou aanspreken. Je kunt je voorbeelden van je bruidskapsel bespreken met je kapper en zo krijgt ze een beter beeld van wat jij leuk vindt. Mijn ervaring is dat een bruid vaak nog niet precies weet wat ze graag wil. Er zijn zoveel leuke bruidskapsels, en kiezen is lastig. Neem je foto’s ook eens door met je vriendinnen en vraag hun mening. Samen weet je meer.

Naar de kapper voor je proefkapsel

Je kunt ervoor kiezen om naar de kapper te gaan of voor een thuiskapster, dit is ook weer een keuze waar jij je het meest prettig bij voelt. Thuiskapster Groningen heeft een all in prijs. Bruidskapsel inclusief proefkapsel zie mijn prijs. Waarom een proefkapsel? Je kunt je bruidskapsel wensen bespreken, wellicht is het ene voorbeeld geschikter dan het andere voor je haar. En als het goed is heb je meerdere voorbeelden. Bespreek ook of je haaraccessoires wilt gebruiken en welke. Je kapster kan dit dan meenemen in haar advies over je bruidskapsel. Thuiskapster Groningen Bruidskapsels en of proef bruidskapsels  op locatie of in mijn Salon, ik besteedt ongeveer 2 uur aan het bespreken en uitvoeren van je proefkapsel, soms worden er meerder kapsels gemaakt.  Zo kun je een beter beeld vormen van wat je leuk lijkt. Vraag ook je vriendin of ze erbij wil zijn en maak ook altijd foto’s zodat je terug kan kijken.

Verven en Knippen

Wil jij een kleur in je haar of is je haar gekleurd, plan dan een week voor je trouwdag een  kleurbehandeling. Simpel omdat het handwerk blijft, er kan wat misgaan en zo is er voldoende tijd voor herstel. Stel je voor dat er wat op de dag zelf misgaat, de horror! Voor de bruid met kort haar: plan je knipafspraak ook ruim voordien omdat het haar een week na je knipbeurt mooier valt. Dit is mijn eigen ervaring. Dit is ook meteen een tip voor de bruidegom! Ook wenkbrauwen, wimpers verven of gezichtsbehandeling kun je het beste een week van tevoren inplannen. Zelf had ik namelijk op mijn dag nog een wondje van een verwijderde gerstekorrel en dit had voorkomen kunnen worden als ik eerder heen was gegaan.

Trouwdag

Als het goed is ben je relaxt, alles is geregeld. Je hebt misschien voor een thuiskapster gekozen en voor visagie aan huis. Lucky you! extra tipje: neem je lipgloss en een mini haarlakje mee om evt. je haar en lippen bij te werken.

Zelf je haar en make up doen

Lijkt jou dit alles niet nodig en wil je liever zelf je bruidskapsel en of make up verzorgen, kijk dan op sociaal media voor haar en make-up tutorials. Zie ook mijn instagram account 
  1. Blijf dicht bij jezelf;
  2. Vraag de mening aan je vriendinnen van je voorbeeld bruidskapsel;
  3. Minder stress? kies dan voor een proefkapsel.
  4. Vraag je vriendin om bij je proefkapsel te zijn.
  5. Bespreek welke haaraccessoires je wilt gebruiken. Zie shop
  6. Maak foto’s van je proefkapsel.
  7. Plan knip, kleurafspraak, schoonheidsspecialiste een week eerder.
  8. Zelf alles doen? gebruik sociaal media voor tutorials.
Wat vind je van deze tips, was het nuttig? Lees ook: Bruidskapsel welke Haaraccessoire

Labels:, , , , , , ,

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
0