Veiligheid & Hygiëne

Het coronavirus zal nog wel een tijdje onder de mensen blijven zolang er geen vaccin is. Daarom staan Veiligheid & Hygiëne voorop! Thuiskapster Groningen heeft de voorzorgsmaatregelen inmiddels genomen en jullie kunnen er op vertrouwen dat ik als kapster voldoe aan de richtlijnen van het RIVM ook u als klant moet zich aan regels houden als ik bij u kom. Lees hier meer :

Hygiene protocol:

Op advies van hert RIVM zijn er een aantal veiligheid & hygiene punten:

Als ik bij u op locatie kom:

 1. Ik gebruik de Checklist bij binnenkomst zie de afbeelding van de checklist onder de titel ziekte klachten & checklist.
 2. Bij binnenkomst en weggaan moet ik mijn handen kunnen wassen of ik gebruik handhygiëne, dit heb ik bij mij in de auto.
 3. Na elk huisbezoek worden mijn gereedschap zoals kammen scharen en tondeuse gereinigd en gedesinfecteerd met Barbicide. Ik moet daarom wel gebruik kunnen maken van water en een wasbak.
 4. Ik werk voorlopig met wegwerp kapmantels of schone kapkleden, in een gezin kan ik bij iedereen dezelfde kapkleed gebruiken.
 5. Contact registratie is verplicht.
 6. Bel de afspraak af bij gezondheid klachten.

Als u bij mij in de Salon komt:

 1. Ik gebruik de checklist bij binnenkomst van onze afspraak zie de afbeelding onder de titel ziekte klachten & checklist
 2. In mijn salon aan huis hetzelfde als hierboven beschreven + dat ik na elke klant de werkplek reinig, pinautomaat, deurklink, trapleuning, toilet etc.
 3. Komt u in mijn salon dan moet u de aanwezige handhygiëne gebruiken of handen wassen bij komst en gaan.
 4. Kom alleen, ik heb geen wachtruimte in mijn salon. Bent u te vroeg dan moet u buiten wachten.
 5. Contact registratie is verplicht.
 6. Bel de afspraak af bij gezondheid klachten.

Ziekte klachten & Checklist :

Indien u een van de vragen met ja kunt beantwoorden maak dan geen afspraak of annuleer de afspraak!

Mondkapje:

Een mondkapje dragen is per 1 december verplicht in een kapsalon, ook voor de klant. Voor de ambulante kapper is dit niet verplicht ook niet voor de klant. Dit komt omdat ik in een woonhuis aan het werk ben, het is wel een advies. Als het gewenst is vind ik het geen probleem om een mondkapje te dragen.

Wat is Barbicide:

Barbicide is een desinfectiemiddel op ziekenhuisniveau. Hygiëne is helemaal nu! een erg belangrijk onderdeel. Als we niet oppassen krijgen virussen, bacteriën, schimmels en overig besmettelijk organisch leven de overhand met alle gevolgen van dien.

Het gebruik van Barbicide is een onderdeel van mijn salonhygiëne als ambulante kapster heb ik voor barbicide gekozen omdat het snel en goed werkt, met het Barbicide zijn alle scharen, messen, instrumenten, kammen, borstels en werkplekken. Binnen 5 minuten volledig en grondig gedesinfecteerd. Het is tevens Milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar. Lees ook: https://barbicide.com/barbicide-statement-regarding-human-coronavirus/

Labels:, , ,

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
0