Zomerzon, Handige haartips!

Hou jij van zomerzon? Zonnebaden op het strand, wandelen of fietsen en niet te vergeten heerlijke zwoele zomeravonden op het terras. In Nederland of op je vakantie bestemming bescherm jij je huid natuurlijk goed. Maar vergeet dan óók je haar niet! Lees hier een aantal haartips:

Ga goed voorbereid de zon in. 

Beschermen je haar tegen de zomerzon, het is echt geen overbodige luxe! Doe je dit niet dan kan je haar gaan splijten, afbreken, pluizig worden of beschadigen. Is je haar gekleurd en bescherm je het niet, dan kan je kleur  ineens een paar tinten lichter worden door de uv-straling.

Kleuradvies:

Ik adviseer mijn klanten om niet vlak voor de vakantie een kleuring te nemen, maar juist éérder (twee week ongeveer), zo heb je thuis de tijd om met professionele haarproducten je haar goed voor te bereiden voor de zomerzon. Soms lukt dit niet, want een grijze uitgroei is natuurlijk ook niet gewenst. Gebruik dan een hoed of petje dit is een snelle bescherming tegen uv-straling en zal helpen zodat het haar niet verkleurd

Haar & haarproducten tips:

Gebruik in de zomer professionele haarproducten van je favoriete merk bijvoorbeeld Kitoko Arte. Gebruik een haarmasker 1x per week. Tip: doe een warme handdoek om je hoofd voor een intensievere werking, dit komt door warmte. Maak er gewoon een ontspannen spa-middag van bij jou thuis want ook al zegt de verpakking 10 minuten inwerken, 2 uur is ook niet verkeerd. Ondertussen epileer jij je wenkbrauwen en lak jij je teennagels of kijk je een serie uit op Netflix. Primadeluxe!

Gebruik een milde shampoo. Je haar twee keer per week wassen is voldoende. Tip: was ook eens je haar met en conditioner, dit heeft ook een milde reiniging en voelt heerlijk op je hoofdhuid na een hete zomerdag. Na het uitspoelen het haar droogdeppen aangezien nat haar erg kwetsbaar is en door wrijving van de handdoek ook kan beschadigen. Gebruik voor het borstelen van langer haar een tangel teezer, deze borstel ontklit het haar makkelijk en is zacht voor je haar. begin altijd bij de haarpunten en werk langzaam naar boven. Deze techniek zorgt ook voor zo min mogelijk haarbeschadiging. 

Deze producten mogen echt niet ontbreken in je koffer: Leave in conditioner en haarolie. Ideaal voor haarbescherming op het strand. net zoals je huidproducten gebruik je deze producten voor je haar. Dus smeren maar! Ook zijn deze producten zeer geschikt om na het haarwassen op handdoekdroog haar te gebruiken. Het maakt het haar glanzend, pluisvrij en helpt met onklitten. Tip: voordat je gaat zwemmen maak je je haar nat met kraanwater, zo zal je haar minder chloor en zout opnemen. Spoel het na het zwemmen uit met kraanwater om het schoon te maken. 

Niet de mogelijkheid en bagageruimte voor intensieve haarverzorging omdat je op fietsvakantie gaat? Of je hebt plannen om te gaan wildcamperen? Gebruik dan een droogshampoo en kies een product die zoveel mogelijk voor je haarbescherming kan doen zoals een haarolie met uv bescherming. En vergeet je petje niet.

Welke haarproducten neem je mee in je koffer ?

Denk eraan dat deze producten tot 100 ml in je handbagage mee mogen. Wellicht is een reisformaat dan een goed idee! Wel mag alles gewoon in je koffer wat bestemd is voor het ruimbagage. 

  • Milde shampoo
  • conditioner 
  • leave in conditioner
  • haarolie
  • droogshampoo
  • tangel teezer 
  • zonnehoed of petje

Ik wens jullie een zonnige zomer toe, met fantastisch haar! 

 

Bron: zelfkennis, esthetichealth, barberstore

zie ook mijn blog: Zomer haarlijn2019 , Beleef de lente met leuke haartips

Labels:, , , , ,

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
0